Cabinet medical veterinar

DR. HORVATH ATILLA

Timisoara, str. Vadul Calugareni nr. 1,

colt cu str. Ciprian Porumbescu vezi harta

Tel: 0256-294.690 / 0724-562.998
Orar: L-V: 13-19; S-D: inchis.
Nu efectuam deplasari la domiciliul clientului.
e-mail:

Sterilizarea pisicii gestante in imagini

Atunci cand din diferite motive (subiective, pecuniare, timp, etc.) proprietarii nu reusesc sa sterilizeze pisica in conditii optime (anestru, sub varsta de un an, etc.) , de foarte multe ori mai ales in cazul pisicutelor care au acces in exterior necontrolat, proprietarii se confrunta cu o situatie nedorita si anume: Gestatia neprogramata.

in aceasta situatie o solutie este sterilizarea femelei gestante (exista foarte multe pareri pro si contra) si aceasta este o solutie pentru a preintampina aparitia unor produsi de cele mai multe ori cu un ”viitor incert”.
Interventia chirurgicala facuta in aceasta stare nu comporta niciun risc. Totusi, ingrijirea post-operatorie necesita o atentie mai mare. in cele ce urmeaza va prezentam o astfel de interventie.

Evidentierea uterului gestant.

Ligaturarea arterei si venei ovariene drepte.

Incizia (eliberarea) mezoului uterin.

Subsemnatul...in timpul interventiei.

Ligaturarea arterei si venei ovariene stangi.

Executarea nodului Miller.


Sectionarea pachetului vascular si hemostaza.Ligatura dubla, in bloc, a arterei si venei uterine (stangi si drepte).
Aspectul final.

Aceasta prezentare nu are pretentia ca a adus ceva nou, poate doar o alta abordare. Nici macar aceasta... nu este originala!!! M-am inspirat din scrierile si abordarile unor renumiti practicieni de pe alte meleaguri. Acestia, pe langa faptul ca sunt varfuri in domeniile lor, sunt si Generosi... si impart cu altii.

ii sunt profund recunoscator doctorului Gal Sandor, medic veterinar in Indianapolis, practician recunoscut in bransa medicinei veterinare de urgenta si care, in acelasi timp, sacrificandu-si timpul liber,  redacteaza  pagina de specialitate www.hungarovet.com, al carui format in limba romana sta la dispozitia celor interesati GRATUIT!!!... prin intermediul paginii www.infoveterinar.ro, cu bunavointa si priceperea firmei:       

   condusa de dr. Korponay Ferenc.             


Dr. Horvath Atilla

LUARE IN EVIDENTA DR. HORVATH

Daca, in urma vizitarii acestui site, doriti sa deveniti clientii nostrii, va oferim posibilitatea de a va inscrie online in evidentele Cabinetului Medical Veterinar Dr. Horvath Atilla.

check click aici pt. a completa formularul

Continutul acestei pagini necesita o versiune mai noua a Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

CE SPUN CLIENTII NOSTRI

Ec. Ovidiu Iorga
Manager SC ARTICA SRL

www.artica.ro

L-am cunoscut pe medicul Atilla Horvath cu ani in urma, 1993-1994, fiind in cautarea unui specialist pe care sa il consult in toate problemele care apar in creșterea unui animal de casa.

Deși foarte tanar, m-a surprins atunci prin gandirea matura si competenta sa.

check citeste mai departe

DIN ARHIVA DE CAZURI

TASHA - Dalmatian, 5,5 luni

TashaLa cabinetul nostru s-a prezentat o catelusa de 5,5 luni, Dalmatian. Proprietarii s-au plans de faptul ca in ultima luna catelusei lor i-a aparut o umflatura (dura) sub barbie care a continuat sa creasca, dureroasa la atingere. Progresiv catelusei i-a scazut pofta de mancare fapt ce a determinat vizita la cabinetul nostru.

check citeste mai departe

Home|Prezentare si dotari|Servicii|Cazuri speciale|Pagina cititorului|Contact

Site web realizat de Politrad - Traduceri Timisoara