Cabinet medical veterinar

DR. HORVATH ATILLA

Timisoara, str. Vadul Calugareni nr. 1,

colt cu str. Ciprian Porumbescu vezi harta

Tel: 0256-294.690 / 0724-562.998
Orar: L-V: 13-19; S-D: inchis.
Nu efectuam deplasari la domiciliul clientului.
e-mail:

Problema lui Boris

Boris, catelul din imagine este un mascul din rasa Malamut de Alaska, in varsta de 9 ani.

Proprietarii lui ne-au contactat deoarece i-a ingrijorat aparitia unei umflaturi in regiunea inghinala, care prin dimensiunile sale deforma zona preputului (fig. 1, 2, 3) si in acelasi timp creandu-i disconfort in momentul urinarii.

Examenul clinic a confirmat suspiciunea proprietarilor, prin palpare s-a evidentiat o formatiune globuloasa, dura, cu suprafata neteda, semi-mobila (o treime din suprafata formatiunii adera la tesuturile subiacente).

Am informat proprietarii si am propus o interventie chirurgicala pentru indepartarea acesteia. Ulterior, pentru un diagnostic corect, am recomandat un examen histopatologic pentru a stabili si un diagnostic histopatologic, pas important in stabilirea tratamentului medicamentos post-operator.

Pe langa toate acestea, datorita varstei (>6 ani), am mai recomandat si un examen biochimic al sangelui pentru a stabili statusul pacientului. Rezultatul acestuia ne-a permis efectuarea unei anestezii generale sigure (imaginea 1). Imaginile din timpul operatiei le puteti vedea mai jos.

Imaginea 1. - Rezultatele analizelor biochimice ale sangelui

 

Probele de tesut recoltate (fig. 11) au fost trimise la examenul histopatologic, rezultatul acestuia il puteti vedea in fig. 14.

in urma acestui rezultat am stabilit protocolul tratamentului chimioterapic. Acesta s-a facut saptamanal, intravenos lent (perfuzie pe durata a 2 ore), timp de 5 saptamani la rand cu substante pe baza de vincristina.

Rezultatele examenului histopatologic

 

Epilog

Astazi (13.09.2010), la aproape o luna si jumatate de la interventie, starea generala a lui Boris este foarte buna, plaga s-a vindecat foarte bine si nu au fost complicatii post-operator. Pacientul urmeaza sa vina la controale lunare.
Va multumesc, cine doreste detalii  sau orice informatii legate de subiect, ma poate contacta.
Dr. Horvath Atilla

LUARE IN EVIDENTA DR. HORVATH

Daca, in urma vizitarii acestui site, doriti sa deveniti clientii nostrii, va oferim posibilitatea de a va inscrie online in evidentele Cabinetului Medical Veterinar Dr. Horvath Atilla.

check click aici pt. a completa formularul

Continutul acestei pagini necesita o versiune mai noua a Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

CE SPUN CLIENTII NOSTRI

Ec. Ovidiu Iorga
Manager SC ARTICA SRL

www.artica.ro

L-am cunoscut pe medicul Atilla Horvath cu ani in urma, 1993-1994, fiind in cautarea unui specialist pe care sa il consult in toate problemele care apar in creșterea unui animal de casa.

Deși foarte tanar, m-a surprins atunci prin gandirea matura si competenta sa.

check citeste mai departe

DIN ARHIVA DE CAZURI

TASHA - Dalmatian, 5,5 luni

TashaLa cabinetul nostru s-a prezentat o catelusa de 5,5 luni, Dalmatian. Proprietarii s-au plans de faptul ca in ultima luna catelusei lor i-a aparut o umflatura (dura) sub barbie care a continuat sa creasca, dureroasa la atingere. Progresiv catelusei i-a scazut pofta de mancare fapt ce a determinat vizita la cabinetul nostru.

check citeste mai departe

Home|Prezentare si dotari|Servicii|Cazuri speciale|Pagina cititorului|Contact

Site web realizat de Politrad - Traduceri Timisoara