Cabinet medical veterinar

DR. HORVATH ATILLA

Timisoara, str. Vadul Calugareni nr. 1,

colt cu str. Ciprian Porumbescu vezi harta

Tel: 0256-294.690 / 0724-562.998
Orar: L-V: 13-19; S-D: inchis.
Nu efectuam deplasari la domiciliul clientului.
e-mail:

Ce este descemetocelul?

Nivelul maxim de eroziune sau ulcerare a corneei, asociate cu hernierea membranei endoteliale, inainte de perforarea acesteia (stafilom) poarta numele de Descemetocel (fig.1, 2, 3, 4). Aceasta stare patologica este practic "ultima statie" dinaintea patologiei camerei anterioare.

Tratamentul acestei afectiuni este intotdeauna chirurgical, tratamentul medicamentos "securizeaza" actul chirurgical ,iar postoperator reduce complicatiile si finalizeaza stingerea afectiunii.
Tratamentul chirurgical
a. Conjunctivoplastie
b. Blefaroplastia membranei nictitante
Tratamentul medicamentos
a. Antibioterapie locala si generala
b. Spalaturi subpalpebrale
c. Atropina, local
d. Medicatie antiproteazica

La tratarea chirurgicala a catelusei din imagine (Lady) am ales tehnica blefaroplastiei cu pleoapa a III-a (membrane nictitanta) si am securizat procedeul prin sutura tarsului in 3 puncte separate (nylon 5-0) cu burdoneti (fig. 5, 6).

Pentru evitarea iritarii zonei si automutilarii am aplicat un guler de protectie (fig. 7).

Dupa 22 de zile am indepartat firele de sutura (fig. 8, 9) si am constatat o evolutie de bun augur a afectului, organismul a reactionat prompt, dovada fiind vascularizarea prompta dar totusi moderata (fig. 9) care a dus practic la cicatrizarea in proportie de 90% a leziunii. Combaterea eventualelor vascularizari excesive si clarificarea corneei va fi o alta etapa, normala, pentru ca prin interventia noastra si cu ajutorul reactivitatatii organismului s-au creat premisele pentru aceasta.

Epilog
Aceasta prezentare de caz defapt a dorit sa atinga trei deziderate:
1. Didactica: s-a dorit sa fie o prezentare succinta a unui caz exemplificat in imagini, folositor colegilor la inceput de drum si proprietarilor de animale pentru imbogatirea bagajelor proprii de cunostiinte.
2. Semnal de alarma: datorita inmultirii (cel putin la clinica noastra) a cazurilor de acest fel, ca urmare a tratamentelor efectuate empiric de catre proprietari cu produse oftalmologice fara niciun diagnostic precis sau ca urmarea unui tratament indicat de catre colegi dupa o examinare in cel mai bun caz superficiala si fara o experienta in acest domeniu.

"...Recomand colegilor sa nu fie "sfiosi" si sa consulte colegii cu experienta si in acelasi timp sa acorde o atentie sporita studiului (carti, simpozioane, workshop-uri) sau daca nu sunt specialisti ai domeniului sau nu doresc sa se ocupe cu aceasta specialitate sa aiba "puterea" sa trimita cazurile dificile colegilor cu experienta sau specializati in acest domeniu. Garantez ca acest lucru nu ii va cobori in ochii clientilor dimpotriva, ei vor aprecia ca ati incercat sa faceti totul pentru a-i ajuta pe ei si animalele lor. Nu putem excela in toate specialitatile, unde nu ma pricep, eu il caut pe cel mai bun din domeniu si imi indrum clientul la el. Problema tot eu am rezolvat-o! Nu toti colegii au mâna "lipicioasa" si nu toti fac propuneri "indecente" subliminal sau chiar pe fata clientilor care sunt trimisi la ei...".

Va multumesc pentru atentie si va stau oricând la dispozitie pentru consultari, vreau sa cred in continuare ca sunt un bun coleg...si eu mai am nevoie de ajutor si sunt recunoscator pentru sfaturile primite.
Dr. Horvath Atilla

LUARE IN EVIDENTA DR. HORVATH

Daca, in urma vizitarii acestui site, doriti sa deveniti clientii nostrii, va oferim posibilitatea de a va inscrie online in evidentele Cabinetului Medical Veterinar Dr. Horvath Atilla.

check click aici pt. a completa formularul

Continutul acestei pagini necesita o versiune mai noua a Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

CE SPUN CLIENTII NOSTRI

Ec. Ovidiu Iorga
Manager SC ARTICA SRL

www.artica.ro

L-am cunoscut pe medicul Atilla Horvath cu ani in urma, 1993-1994, fiind in cautarea unui specialist pe care sa il consult in toate problemele care apar in creșterea unui animal de casa.

Deși foarte tanar, m-a surprins atunci prin gandirea matura si competenta sa.

check citeste mai departe

DIN ARHIVA DE CAZURI

TASHA - Dalmatian, 5,5 luni

TashaLa cabinetul nostru s-a prezentat o catelusa de 5,5 luni, Dalmatian. Proprietarii s-au plans de faptul ca in ultima luna catelusei lor i-a aparut o umflatura (dura) sub barbie care a continuat sa creasca, dureroasa la atingere. Progresiv catelusei i-a scazut pofta de mancare fapt ce a determinat vizita la cabinetul nostru.

check citeste mai departe

Home|Prezentare si dotari|Servicii|Cazuri speciale|Pagina cititorului|Contact

Site web realizat de Politrad - Traduceri Timisoara